tirsdag 6. mai 2008

Middag på 1-2-3(-4) for travle studenter, småbarnsforeldre, blomsterdekoratører og andre

Når man kommer hjem fra skole, arbeid, shopping, blomsterdekorering, barnehage eller karuselltur og ikke har husket å planlegge middag kan man enten ringe Dolly og bestille en hverdagshelt, spise brødskiver med hvitost eller lage middag etter innfallsvinkelen: "man tager hvad man haver." Denne litt tilfeldig sammensatte retten ble laget av det vi fant på kjøkkenet vårt idag, og sorterer under begrepet Veldi Lettvint! (det som tok lengst tid var å sjokktine kyllingfileten).

Fjærkre på en seng av asparges på 1-2-3(-4)!

1. Hovedingrediens
To kyllingfileter
Champignon
Bacon
- Skjæres i biter og stekes i olje. For å få crispy bacon må det stekes først. Krydre

2. Tilbehør
Hummus av:
En boks kikerter
To fedd hvitløk
Litt olje
Salt og pepper
- Kjøres i hurtigmikser til puré/mos/stappe

3. Grønnsaker
Broccoli
Asparges
-Trekkes, ikke kokes (Her kom kommareglene virkelig til sin rett). Ha litt smør i vannet for god smak (takk til CoopObs for 40 prosent på frukt og grønt denne uken)

4. Ekstra
Kalamata oliven
Soyasaus
Kesam
Hakkede soltørkede tomater i olje

Evaluering:
Responsen fra S var: "Æ syns itj hærre va så verst. Æ kainn ta restan me te lønsj imårra, sjø." Den lille fyren likte best olivenene og aspargesen.

Alt kan byttes ut med noe annet. Har du ikke kylling, bruk kjøttdeig. Har du ikke bacon, bruk salami. Har du ikke ovn, bruk et stearinlys. Har du ikke lyst på mat, ta deg et glass vin i stedet.

2 kommentarer:

Pita sa...

Takker for tipset:)

Sist gang jeg laget hummus ble den uspiselig pga. for mye hvitløk. Noen anelse om hvor mange fedd det er i en teskje ferdighakket hvitløk fra glass?

Hilsen travel studentsmåbarnsmor og utdannet dekoratør (vindu, ikke blomster)

a banan sa...

Nei, det vet jeg ikke, men den er sikkert ganske konsentrert.. og er det ikke noen andre krydder også sammen med hvitløken oppi de glassene? Den jeg lagde sist, hadde jeg marinert hvitløk oppi. MEn det er nok best med ekte vare.