søndag 20. april 2008

Såkalte sunne brune muffins med valnøtter og sjokobiter















4 egg
1,5 dl Splenda
3 ss smeltet margarin
3,5 dl ekstra-lett-melk med d-vitamin
6 dl speltmel
1 stor dæsj bakepulver
1 stor dæsj kakaopulver
1 håndfull grovhakkede valnøtter
Halv plate kokesjokolade

Den veldi lettvinte fremgangsmetoden:
Pisk eggedosis av Splenda og egg.
Hell i melk og smør.
Ha i det tørre.
Dusj i mer melk eller mel etter behov.
Slipp oppi valnøtter og kokesjokolade (hakket selvfølgelig, ikke hel) og rør inn.
Fyll røren i frekke silikonformer med lekre farger (eller vanlige drittkjedelige papirformer). Det er nok til ca 24 stk.

Stek på 200 grader i 10 til 15 minutter (nederste rille
).

Serveres med brød og en grønn salat (eventuelt med vaniljeis).

3 kommentarer:

Borghild sa...

for oss som e litt mot sunnhet: går d an å bruk ekte sukker i de her veldi lettvinte greiern?

Pita sa...

Serveres med salat ELLER vaniljeis... Hmm... vanskelig valg...

a banan sa...

det e jo veldig vanlig at sånne oppskrifte foreslår ka man kan ha tell, så koffør ikke sjokomuffins med salat og brød.. eg veit ikke eg.

h: Alt i oppskrifta kan byttes ut. Det e det som gjør det så lettvint.
Speltmel mot hvetemel
Splenda mot sukker
Sjokolade mot tyrkisk-pepperdrops.