onsdag 14. januar 2009

Veldi lettvint middag

Nå er det lenge siden jeg har delt veldig lettvinte oppskrifter med resten av verden (eller i hvert fall den lille, men absolutt supre, delen av den som leser bloggen min). HEr kommer en oppskrift på en veldig lettvint middag som (sikkert mange har laget før, men som alltid fortjener sin renessanse, og som) smaker bedre enn den høres ut.

Fisk i folie

400 g fiskefilet (gjerne frossen torsk i blokk)
1 pk amerikansk blanding
smør
sitronpepper
salt

Legg ut aluminiumsfolie. Hell over amerikansk blanding, og legg fiskestykkene oppå. Ha på et par store klumper smør og strø krydder over.
Pakk alt inn i folien. Husstellærerinna vår fikk aluminiumsfolien til å se ut som et vikingeskip, men dette er ikke avgjørende for smaken.

Stekes på full styrke, midt i ovnen, til det er ferdig. Det eneste negative med denne retten er at det alltid tar litt lenger tid enn jeg tror. Det hjelper på tida hvis alt er tint før man starter, men noe av det beste med denne retten er at den kan lages de dagene man ikke har husket å ta noe ut av fryseren før man gikk på jobb, lesesal, skole, barnehage eller hva enn man gjør på dagtid (Jeg forventer ikke at minstemann her skal huske å ta fisk ut av fryseren før han drar til dagmammaen, han er jo selvfølgelig i overkant intelligent, og han liker denne retten godt, men han slipper å ta ansvar for middagen. I hvert fall frem til han blir storebror. Da vil vi selvfølgelig kreve litt mer av ham. Én middag i uken er vel ikke for mye å forlange av en to-åring).

Serveres med det som tar kortest tid.

2 kommentarer:

Borghild sa...

UNGDOMMEN NO TELL DAGS ALTSÅ!

da eeeeeg va ung... (dvs rundt 1 år) laga eg middag minst tre daga i uka og vaska rundt kjøkkenet kver fredag. det e å tide gutten begynn å ta ansvar:)

men godt middagstips! VELDI LETTVINT!

Åshild sa...

Heidi: Vaska du sjøen også eller? Før du vart slått i søvn?:P (Monty Python-sitat, så vidt æ huske.. Ikke fra min egen munn, i hvert fall:)

Men ja, K! Middagen din fikk æ veldig lyst på. Æ e veldig FOR amerikansk blanding, generelt.