mandag 18. august 2008

En hendelse et blogginnlegg verdig

Igår var mine foreldres 12 år gamle fuglehund med dårlig hofte, Milo, i opprørsk stemning. Mamma hadde vært på besøk hos noen som hadde ei tispe med løpetid, og Milo gnukka og gnidde og det som verre var oppover mamma, jakka hennes i gangen og skoene hun hadde hatt på. Han ble beordra på plass, men fulgte etter mamma som en elskovssyk hund (!) til hun skifta klær. Da tok han samme kjærlighetssyke taktikk på skittentøyskurven.



Litt utpå dagen fikk vi besøk av ei venninne med hund. Dette var også en hannhund og Milo var ikke spesielt interessert i å dele territoriet sitt med en annen hund. Det ble et realt hundeslagsmål (nesten). Den planlagte turen med begge hundene ble avblåst, og Milo måtte være hjemme mens jeg, mamma og venninna gikk tur med hannhund nummer to.



Det hører med til bakgrunnshistorien at Milo i utgangspunktet er en skikkelig utbryter- (eventuelt innbryter-)konge og at vi derfor må ha en stol foran kjøleskapet når vi forlater huset med han alene hjemme. Vi må også, i tillegg til å låse døra, sette en kost foran, slik at han ikke klarer å bryte seg opp (å låse opp låsen er ingenting for hundenes svar på Houdini).



Vi hadde tatt alle disse forhåndsreglene før vi satte kursen mot skogen. Kjøleskapet barrikadert og Milo innelåst bak ytterdør med kost. Etter en halvtime fikk mamma en telefon fra en venninne (ja, hun hadde med mobil på tur). Denne venninnen hadde punktert rett utenfor huset vårt og sto nå på gårdsplassen vår. Hun kunne opplyse om at Milo hadde tatt imot henne da hun kom kjørende inn porten.

-hm??

Ja, hunden var ute, døra var låst og kosten sto foran.

Altandøra var låst og alle vinduene i førsteetasjen var lukket.



MEN: I andre etasje, inne på pikeværelset, sto vinduet på vidt gap.

Utenfor vinduet er taket på et utbygg og derfra og ned til bakken er det i overkant av tre meter.



Den eneste mulig løsingen på at han kom seg ut er: At den gamle hunden, med den dårlig hofta, i sin iver etter å være friiiiiiii har hoppet ut av vinduet i andre etasje, gått langs taket og hoppet tre meter ned på plena.

Så nå er det enda flere forhåndsregler som må taes før vi forlater huset, i tillegg kjøleskap og ytterdør må nå alle vinduer være lukket og låst slik at ikke hundenes Houdini slår til igjen.

2 kommentarer:

Anette sa...

hehe...Milo høres ut som en morsom hund :)

Marthe-Julie sa...

Ingen sak for SUPERHUNDEN...