søndag 30. oktober 2011

Ti matretter fra helga

Eller, matretter er vel å ta litt hardt i. Lista kunne kanskje heller hatt tittelen "Ti ting jeg har spist i helga". Hva definerer en rett? Antallet ingredienser? Tiden det tar å lage den? Hvor mange som spiser den? Må den falle inn under kategorien middag? I hvert fall, her er den (ikke i tidsmesig korrekt rekkefølge):

1. Salat med tofu med baconsmak (http://veganmisjonen.blogspot.com/2010/02/fakin-bacon.html)

2. Kveite med potet, grønnsaker, eggesmør og creme fraiche

3. Hjortecarpaccio (denne og de to neste rettene ble inntatt på byens nyeste tilskudd til restaurantransjen).

4. Bacalao

5. Fyldig sjokoladekake med creme fraiche (nei, jeg går ikke på lavkarbokuren. den hyppige bruken av cremefraiche er en ren tilfeldighet) og syltede rødbeter.

6. Brødskive med leverpostei og rødbeter. Her snakker vi enorme mengder rødbeter.

7. Cottage Cheese med vanilje yoghurt og valnøtter.

8. 70 prosentsjokolade med Pecannøtter og havsalt. Ja, dette punktet er vel ikke for en matrett og regne, men jeg spiste så mye av den at jeg velger å ta den med på lista.

9. Risengrynsgrøt med smør, rosiner, sukker og kanel.

10. Lundbergs Rice Chips med Wasabi.

Helg er bra for helsa. Og humøret. Å starte helga med en tre-retters i 30 årsdag for en god venninne setter standarden. Både stemninga rundt bordet og omega 3en fra bacalaoen ga livet mitt mange ekstra dager. Avslappa lørdag med fire fine gutter, brettspill, tre episoder Klovn, fyr i ovnen og en trønder som kunne klø meg bittelitt på ryggen var ei god oppfølging. Og søndag hos mamma og pappa med kveite, joggetur, kos, kråkejakt og beina på bordet avrunda helga på en måte som bare en søndag med storfamilien kan gjøre.
Bare la regnet fosse ned. Kristin - Høsten: 3-0

1 kommentar:

Borghild sa...

Sjokoladekake med rødbeter? Interessant, den oppskrifta vil jeg i allefall ha! Høres ut som ei deilig helg, her har det gått i fastfood mellom slagene, men nå er bakemaskineriet satt i gang - hvor mange retter blir det, tro?